Galleri Jo, for øje og sind

For øje og sind er mit motto, fordi jeg håber, at mine billeder i første omgang vil glæde øjet, men også at man pludselig opdager nogle ting, som ikke var umiddelbare.

Jeg hedder Gitte Johansen og er født i 1961. Jeg har tegnet siden jeg kunne holde en blyant i hånden. Jeg har gennem hele mit liv været meget kreativ, hvor jeg har syet og designet mit eget tøj. Som 21 årig købte jeg mine første oliefarver, men med børn og fuldtidsarbejde er det først i de senere år jeg har fået tid til at fordybe mig i maleriet. Og det er først 4-5 år siden, at jeg seriøst har gjort noget ved det. Først med akvarel, hvor bordet fanger med det samme. For nylig er jeg blevet besat af at male med akryl, hvor jeg endnu ikke har fundet min egen stil. Jeg eksperimenterer med mange stilarter for at finde lige netop det udtryk, jeg gerne vil.

Nu føler jeg mig nærmest nøgen, hvis jeg ikke har mindst blyanter og papir på mig, når jeg er ude at rejse.

Jeg maler mest med akryl, for her kan jeg rigtigt eksperimentere og sammensætte ideer, teknikker og farvesammensætning fra egne og andre inspirationskilder. Jeg elsker at lege med farver.

Når jeg maler naturalistisk, maler jeg for det meste akvarel eller tegner med blyanter. Men også med akvarellen er det sjovt at eksperimentere. Her sætter jeg meget forskellige teknikker sammen, og inspireret af naturen, mest af skovsøer og træer, får jeg nogle spændende ting frem.

Mit ønske er at fornøje øje og sind, ikke kun for mig selv, men for så mange som muligt. Jeg kan godt lide, at man kan se, hvad motivet er på mine billeder. Men det er også sjovt, når der lige pludseligt dukker noget nyt op.